24 Temmuz 2011 Pazar

Basından yansıyanlara başlıyoruz.

17-24 Temmuz 2011 basından yansıyanlar:
  • 9 Temmuz’da Diyarbakır Lice’de iki asker ile bir sağlık teknisyenin PKK tarafından kaçırılmasının ardından operasyon başlatılmıştı.
  • Diyarbakır Silvan kırsalında  bir grup PKK’lı ile çatışmaya giren jandarma timleri 13 şehit vermişti.
  • 18-22 Temmuz tarihleri arasında  Zeytinburnu'nda bir grup ülkücü gencin sokaklara dökülmesiyle olaylar cıktı. Olaylar genelde gece  saatlerinde vuku buldu. Bugün ise olaylarda etkinlik gösteren ülkücü gençlerin facebook sayfasından da duyurulduğu üzere büyük bir gösterinin yapılması bekleniyor. Bu sebepten ilçede geniş güvenlik önlemleri alınıyor. 
  • Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Gazze ziyareti var. Erdoğan gerekli çalışmaların yapıldığını netice alındığı takdirde ziyaretin gerçekleşeceğini belirtti. (Ayrıntılar burada.)
  • 22.07.2011 Cuma tarihinde Norveç’in başkenti Oslo'da bombalı saldırı sonucu 92 kişi öldü. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin marjinal görüşlere sahip Anders Behring Breivik olduğu belirtildi. (32 yaşında, İslam karşıtı aşırı sağcıymış. Adam tek başına ülkeyi değiştirmek istiyormuş. İfadesinde öyle demiş.)
  • Polisin terörle mücadelede etkin olarak kullanılmasıyla ilgili çalışmayla ilgili konuşan Bahçeli iktidar partisinin yenilgiyi kabul ettiğini ve Tsk'yı da suçlu ilân ettiğini söylemiş. Kılıçdaroğlu ise 90'lı yıllara geri dönüldğünü, 30 yıldır(?) çözülemeyen bir sorunun bu şekilde halledilemeyeceğini savunmuş. (TV'de izledim bu açıklamasını. Adam meselenin daha özüne inememiş.)
  • Bu sabah Mardin'de 3 asker pusuya düşürülerek şehit edildi. (Ayrıntılar burada.)
Bu hafta ilgimi çekenler bunlardı. Hem şahsi anlamda yaşananları unutmamak hem de bu haberleri kısa bir şekilde okuyucuya ulaştırmak için bu tür bir çabanın içine girdim. İnşallah aksatmadan devam ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder